Szentpéterszeg

Intézményünk a környező települések gyermekeit is fogadja és neveli. A gyermekek szállítását a helyi önkormányzat segíti. Óvodánk 25 éve épült, jelenlegi kívül-belül teljesen felújított állapotát 2011-ben kapta. Az épület a falu központjában, nyugodt, csendes falusi környezetben található az iskola szomszédságában.

bem_01 Az udvar tág teret nyújt a szabad mozgásra, a változatos játékra, valamint a természet folyamatos megfigyelésére. A barátságos és biztonságos környezetben ízléses fajátékok színesítik gyermekeink mindennapi életét. A férőhelyek száma 60 fő, két részben osztott csoport működik. A színvonalas nevelőmunkához szükséges tárgyi feltételek rendelkezésünkre állnak (tornaszoba, egyéni fejlesztésre alkalmas helyiség). Csoportszobáink sajátos hangulata, berendezése otthonos környezetet biztosít a gyermekek számára.

.

.

bem_02

A nevelőmunka a nevelőtestületünk által írt saját helyi nevelési program szerint folyik. kiemelt szerepet kap benne az anyanyelvi, irodalmi kommunikációs nevelés és a testi nevelés. Olyan gyermekeket szeretnénk nevelni:

  • akik nyitottak a világra,
  • jó kapcsolattartó képességgel rendelkeznek,
  • alkalmassá válnak a sikeres iskolakezdésre.
 

Ezek eléréséhez garanciát jelent nevelőtestületünk szakmai felkészültsége, elhivatottsága, gyermekszeretete. A gyermekek egyéni fejlesztését fejlesztőpedagógus, logopédus és gyógypedagógus segíti. Óvodánk részt vesz az integrált nevelésre javasolt gyermekek óvodai fejlesztésében is. a minőségfejlesztési rendszert optimálisan működtetjük, nevelőmunkánk eredményeit, a partnerek elvárásait, elégedettségét rendszeresen mérjük. Mindkét csoportunk életébe nyílt napokon, munka délelőttökön, szülős napokon nyerhetnek betekintést a szülők. A családokkal közösen rendezett ünnepélyeink bensőségesek, hagyományos rendezvényeink sikeresek. Egyéb szolgáltatásaink közül figyelmükbe ajánljuk:

  • a tartásjavító tornát,
  • a játékos ovi-angolt,
  • a játékos beszédfejlesztő foglalkozásokat,
  • és az ovi focit.

Reméljük, hogy a honlap segítségével több információt és átfogóbb képet kaphatnak óvodánk életéről. Büszkék vagyunk az itt folyó munkára, a kulturált környezetre, gyermekeinkre.

 

"A kisgyermekkel mindent elérhetünk személyes példa és tett által." (Brunszvik Teréz)

Pályázat